Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація щодо "підвищених" пенсій. З'явилася інформація, що, крім "підвищених" пенсій, за вислугу років у березні зростуть розміри виплат ще для деяких груп українців.

Їх перерахували через підвищення прожиткового мінімуму та збільшення середньої зарплати.

Про це стало відомо завдяки інформації від заступника начальника управління пенсійного забезпечення Пенсійного фонду у Чернівецькій області Ганни Московчук.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

"Підвищені пенсії люди отримають 25 березня. Для кожного пенсіонера сума підвищення різна. Це залежить від віку, стажу та зарплати", - розповіла Ганна Московчук.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Середній розмір підвищення виплат за результатами індексації в області становить 245 гривень. Максимальний розмір підвищення становив 1500 гривень.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

На скільки зросте мінімальна пенсія

Мінімальні пенсії в середньому збільшили на 8%:

- Для чоловіків зі стажем 35 років та жінок 30 років, які досягли віку 65 років, мінімальна пенсія становитиме 3370 гривень.

- Для людей від 75 років із меншим стажем: 20 років для жінок та 25 для чоловіків мінімальна сума виплат становитиме 3240 гривень, а з досягненням 80 років – 3370 гривень.

- Для непрацюючих пенсіонерів гарантовано мінімальну виплату — 2725 гривень.

– Для 175 тисяч пенсіонерів в області сума пенсії зросте в середньому на 290 гривень.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю
Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Підвищення пенсії військовим

Для військовослужбовців пенсії також зміняться. Їх перерахували із застосуванням коефіцієнта підвищення середньої зарплати у 2024 році.

Нагадаємо, індексація вдарила не лише за пенсіями: кому ще чекати підвищення.

Раніше повідомлялося, ось скільки ви отримуватимете: розмір підвищення змусить плакати більшість пенсіонерів.

Також, українцям збагатять стаж цілими 3 роками: хто потрапляє до категорії щасливчиків.