З 1 травня для українців починають діяти нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Кого торкнеться подорожчання, йдеться у матеріалі LMN.

Вартість проїзду у громадському транспорті зміниться у місті Червоноград, що у Львівській області. На кількох маршрутах загального користування тариф подорожчає з 10 до 15 гривень.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Як пояснює заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марта Віщук, підвищення цін на послуги ініціювали самі перевізники у зв'язку із подорожчанням складових тарифу та покращення умов у міському транспорті.

"Першочерговими умовами піднімання цін було покращення автотранспорту, а також у звʼязку з економічно обґрунтованими показниками. Хочу зазначити що в нас немає комунального транспорту, весь транспорт є приватний. Якщо бізнес пише клопотання і дає економічно обґрунтовані показники, то ми маємо на них реагувати", – пояснила чиновниця.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Водночас наголошується, що на більшості маршрутів для пенсіонерів залишається діяти "пільговий" тариф на проїзд – 10 гривень. Тобто, цю категорію населення зростання тарифів практично не торкнеться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доїхати на роботу і назад - вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає.

Також наш портал інформував, "Обманює щонайменше двічі...": скільки насправді мають платити за проїзд у громадському транспорті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, паливо дорожчає, витрати зростають: тарифи на проїзд у громадському транспорті можуть злетіти вдвічі.