На деяких споживачів чекає подорожчання комуналки - до 90%. Нові тарифи планують запровадити для мешканців міста Калуш, що на Івано-Франківщині. Про це йдеться на офіційному сайті постачальника послуг.

У планах підприємства затвердити нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для кількох категорій споживачів.

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Як стверджується, на такий непопулярний крок довелося піти через зміну основних складових матеріальних витрат, зокрема збільшенням вартості електроенергії, сировини та матеріалів, а також зростанням вартості орендної плати за землю.

Зокрема, нові тарифи на водопостачання встановлять для комунального підприємства "Калуська енергетична компанія". Вартість послуг зросте з 7,69 до 11,41 гривні за кубометр (на 48%). Водночас для інших споживачів вода подорожчає на 13% - з 14,51 до 16,39 гривні за куб.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Щодо централізованого водовідведення, то для "Калуської енергетичної Компанії" тариф збільшиться на 90% - з 2,56 до 4,87 гривні за кубометр. Інші споживачі платитимуть на 53% більше – 5,64 гривні замість колишніх 3,68 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам.

Також наш портал інформував, зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити.