Українцям спростили процес оформлення пенсії у онлайн-режимі. Відтепер не обов'язково мати кваліфікований електронний підпис (КЕП), щоб подати заявку на пенсію через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Про це повідомляє пресслужба відомства у facebook.

Українці, які не мають можливості отримати КЕП, тепер також мають можливість подати заявку на отримання пенсії дистанційно.

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

"Відтепер для зручності людей, які бажають подати заяву на призначення пенсії, але не мають можливості отримати #КЕП, щоб подати заяву дистанційно, на вебпорталі електронних послуг Фонду реалізовано можливість оформлення пенсії за допомогою "Дія.Підпису"", - йдеться у повідомленні.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Втім, охочим оформити пенсію онлайн потрібно бути зареєстрованими у додатку "Дія" та активувати у ньому Дія.Підпис. Також слід підготувати скан-копії документів, необхідних для оформлення пенсії.

Детально ознайомитись з алгоритмом дій при поданні заявки на пенсію можна на сайті ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть зробити добровільну пожертву для пенсіонерів: ПФУ запровадив оплату онлайн.

Також наш портал інформував, що українці можуть отримати ще одну грошову допомогу, але є умови: хто і на яку виплату може претендувати.

Крім того, ми писали, хто з українців може вийти на заслужений відпочинок раніше 60 років: цим категоріям належить дострокова пенсія.