Шукати більш оплачувану роботу чи перебиватися з хліба на воду на заслуженому відпочинку? Такий вибір постане перед багатьма українцями. На яку пенсію можна розраховувати при зарплаті 10 000 гривень, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Згідно з останніми даними Пенсійного фонду, середня заробітна плата в Україні, за якою сплачувався єдиний соціальний внесок, становить 16 836 гривень. Співвідношення 10 000 гривень до зазначеної суми складає 0,59.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, якщо взяти середню зарплату за три роки – 13 559,41 гривні та співвідношення до неї 10 000 гривень, то розмір пенсії становитиме лише 2818 гривні, і то за умови, що людина має не менше 35 років страхового стажу.

Тобто, щоб українцю із зарплатою в 10 тисяч гривень на заслуженому відпочинку отримувати гіднішу пенсію, потрібно або шукати більш високооплачувану посаду, або щомісяця сплачувати добровільні пенсійні внески, що робити за такого доходу вкрай непросто.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Варто зазначити, що в Україні налічується близько 2,7 мільйона пенсіонерів, які продовжують працювати. У середньому такі особи одержують виплати у розмірі 6 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жити на хлібі та воді не доведеться: як пенсіонеру збільшити свої виплати.

Також наш портал інформував, чи зміниться розмір пенсії з інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.