В Україні небагато пенсіонерів можуть похвалитися гідними виплатами. Однак є механізм, який дає змогу вплинути на розмір пенсії. Про це розповіли у Кабінеті міністрів України.

Українці мають змогу купувати страховий стаж. Це може стати в нагоді для того, щоб надалі отримувати вищу пенсію. Крім того, уникнути популярної проблеми - нестачі стажу для пенсії при досягненні 60 років.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Мінімальний страховий внесок становить 22% від мінімальної заробітної плати – на даний момент це 1760 гривень.

Врятувати від мізерної пенсії цей механізм може осіб передпенсійного віку, які працюють за кордоном або мають низький офіційний дохід. Наприклад, майбутньому пенсіонеру можуть докупити стаж його діти чи близькі люди.

Популярні новини зараз
В Україні готують пенсійну реформу – старенькі мають зрадіти новим виплатам Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Щоб докупити стаж, потрібно:

  • авторизуватися в особистому кабінеті ПФУ;
  • вибрати розділ "Комунікація з ПФУ" та перейти до розділу "Договір на добровільну участь";
  • внести персональні дані особи, на користь якої потрібно сплачувати внески або обрати "Бажаю сплачувати внески за себе";
  • погодитися на обробку даних та підписати договір;
  • сплачувати внески зручним для себе способом.

Як докупити стаж. Фото: Кабмін
Як докупити стаж. Фото: Кабмін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, це унікальна можливість: українцям дозволили порахувати майбутню пенсію, як це зробити.

Також наш портал інформував, три десятиліття гнути спину не доведеться: хто може вийти на пенсію з мінімальним стажем.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.