Шукати більш оплачувану роботу чи перебиватися з хліба на воду на заслуженому відпочинку? Такий вибір постане перед багатьма українцями. На яку пенсію можна розраховувати при зарплаті 10 000 гривень, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Згідно з останніми даними Пенсійного фонду, середня заробітна плата в Україні, за якою сплачувався єдиний соціальний внесок, становить 16 836 гривень. Співвідношення 10 000 гривень до зазначеної суми складає 0,59.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, якщо взяти середню зарплату за три роки – 13 559,41 гривні та співвідношення до неї 10 000 гривень, то розмір пенсії становитиме лише 2818 гривні, і то за умови, що людина має не менше 35 років страхового стажу.

Тобто, щоб українцю із зарплатою в 10 тисяч гривень на заслуженому відпочинку отримувати гіднішу пенсію, потрібно або шукати більш високооплачувану посаду, або щомісяця сплачувати добровільні пенсійні внески, що робити за такого доходу вкрай непросто.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Варто зазначити, що в Україні налічується близько 2,7 мільйона пенсіонерів, які продовжують працювати. У середньому такі особи одержують виплати у розмірі 6 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жити на хлібі та воді не доведеться: як пенсіонеру збільшити свої виплати.

Також наш портал інформував, чи зміниться розмір пенсії з інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.