В Україні найближчим часом може подорожчати електрика. Експерти серед причин називають – руйнування об'єктів інфраструктури та дефіцит у держбюджеті. Український уряд розглядає питання щодо підвищення тарифу для населення. Стало відомо, що кіловат-година може вже влітку коштувати 4,8 грн.

За словами експерта з енергетичних питань Геннадія Рябцева, поки що невідомо, коли підвищать вартість електрики для побутових споживачів.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Це може статися як із 1 червня, так і в липні. Рівень подорожчання залежатиме від того, до тарифу, крім собівартості світла, буде враховано відновлення об'єктів критичної інфраструктури.

Якщо врахують лише собівартість виробництва електричної енергії, то подорожчання становитиме від 3,5 до 4 грн за кВт-годину. Однак до цього тарифу не входять витрати на нове обладнання із заміни пошкодженого.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Графіки відключення електроенергії на 25 червня Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Рябцев зазначив: якщо в новий тариф врахують усі витрати генеруючих компаній та операторів систем, кіловат-година буде значно дорожчою.

"Ціна може навіть до 4,80 грн за кіловат-годину вирости", – пояснив аналітик.

Таким чином, діапазон нового тарифу на електроенергію складатиме від 3,5 до 4,8 грн. Це залежить від рішення Кабміну, де проведуть розрахунки та зроблять висновки.

Нагадаємо, що побутові споживачі платять за світло за єдиним тарифом 2,64 грн/кВт/год. Він діє з 1 червня минулого року. Якщо встановити двозонний чи тризонний лічильник, вартість знизиться на 50% чи 60%.

Нагадаємо, в Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо.

Раніше повідомлялося, тарифи на світ готові до "стрибка": українців попередили про неприємні суми у платіжках.

Також, обстріли та тарифи: як Україна житиме без повноцінної енергетики.