Масштабний прорив тепломережі, внаслідок якого від потопу з окропу отримали опіки десятки людей, провалився асфальт та затопило будівлю торгівельного центру, що стався 13 січня в столиці, шокував тисячі киян. Та не встигли кияни оговтатися від цих подій, як у місті стався черговий прорив – в Солом'янському районі, поруч з спортивним комплексом КПІ. Про справжні причини низки аварій дізнавалися Знай.ua.

Аварія біля Ocean Plaza в Києві, фото: Інформатор
Аварія біля Ocean Plaza в Києві, фото: Інформатор

Чисельна забудова нищить місто

Щодо кричущої комунальнаї аварії біля Ocean Plaza, під час якої людям довелося вибиратися із потоків окропу, а декого з постраждалих із опіками навіть забрала карета швидкої, представники столичної влади відзвітували лише кількома короткими повідомленнями.

Аварія в Ocean Plaza, фото: Інформатор
Аварія в Ocean Plaza, фото: Інформатор

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

А побачити чи почути коментар з цього приводу мера Києва Віталія Кличка, взагалі, так і не вдалося – як виявилося згодом, наразі він перебуває в лікарні.

"В Києві сталася чергова аварія, яка, на жаль, за часів мерства Кличка лише доповнила систематичне явище проривів тепломереж. Вже страждають навіть і люди. Все це свідчить про непрофесійність команди Кличка та про небажання займатися комунальним господарством міста. І, як завжди, коли трапляються ці аварії, мер у відпустці або на лікарняному: замість нього пояснюють всі ці моменти його заступники", – підкреслює голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Віталій Кличко, фото: Інформатор
Віталій Кличко, фото: Інформатор

Яскравим прикладом є також масштабний прорив тепломереж в центральному районі міста – на вулиці Шота Руставелі, де справжній потоп ставався вже двічі.

Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна
Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна

"Це – наслідок хаотичної забудови міста, яка є величезним навантаженням на комунальні мережі. Кількість будинків та ТРЦ зростає, а мережі залишаються на рівні минулого століття. Тому ми і бачимо, що тепер не тільки зимою місто страждає від проривів та затоплень, а навіть влітку після дощів Київ затоплює – навіть Хрещатик перетворюється на Венецію. Якщо в місті не зміниться керівництво, то такі випадки відбуватимуться ще частіше і частіше. Сподіваюсь, що на наступних виборах кияни поставлять відповідну оцінку Кличку та його команді", – відзначає Олександр Федоренко.

Про безумовний вплив масової появи чергових багатоповерхівок, які впродовж останніх років з'являються в столиці із шаленими темпами, говорять і інші політики.

Прорив труби - фото Київвласть
Прорив труби - фото Київвласть

"Хаотична забудова міста виливається в техногенні катастрофи: вже другий день в Києві в жахливих масштабах прориває теплотраси. Цього разу на моєму окрузі - поруч з спортивним комплексом КПІ, а ще там, на вулиці Нижньоключевій (ЖК "Кампус") нещодавно виріс незаконний житловий комплекс: будували його в обхід усіх будівельних норм і генплану, на землях університету під навчальні потреби. Без сумніву, вина у техногенній аварії лежить на варварі-забудовнику! Невідомо, що горе-забудовники натворили з комунікаціями і теплотрасою, яка не розрахована під навантаження декількох багатоповерхових секцій", - наголошує депутат Київради Володимир Назаренко.

Варто зазначити, що ще одним проблемним комунальним питанням Києва вже котрий рік поспіль стає безмежна кількість скарг на холодні батареї та відсутність гарячої води – люди місяцями вимушені жити в умовах "середньовіччя".

Чи будуть прийняті якісь кардинальні заходи столичною владою щодо попередження подібних випадків та подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.