Переселенці зі сходу України, згідно з встановленим порядком, можуть продовжувати отримувати допомогу на житло.

Цей процес ідентифіковано як "першу хвилю" внутрішнього переміщення населення. Однак для того, щоб категорії осіб, включені до цієї програми, продовжували отримувати допомогу, потрібно відповідати певним критеріям.

Про це розповів Юридичний радник для ВПО.

Переселенці / фото
Переселенці / фото

Продовження виплат допомоги на житло передбачено для певних категорій осіб, які є вразливими та потребують соціальної підтримки:

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще
  1. Непрацездатні особи. До цієї категорії входять особи пенсійного віку, розмір пенсії яких перевищує певного порога, встановленого відповідним законодавством.

  2. Особи з інвалідністю І або ІІ групи.

  3. Діти з інвалідністю. Це стосується як дітей, народжених з інвалідністю, так і тих, хто отримав інвалідність через травму або хворобу.

  4. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Через різні обставини, такі як смерть батьків або позбавлення їх батьківських прав.

  5. Вагітні жінки після 30 тижня вагітності.

  6. Особи, які втратили працездатність, але не мають права на пенсію чи соціальну допомогу.

  7. Особи з інвалідністю ІІІ групи. Якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача у такій сім'ї не перевищує 9444 грн. особи, які мають важкі форми захворювань, що підтверджується документально, але при цьому статус інвалідності не надано.