Деяким українцям доведеться віддавати ще більше грошей за комунальні послуги, оскільки одна з платіжок збільшиться одразу майже на 40%.

Підвищення тарифу на централізоване водопостачання заплановано для мешканців сіл Лубенської територіальної громади, що на Полтавщині. Про це йдеться на офіційному сайті міськради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Так, комунальне підприємство, яке надає послуги населенню, пропонує підвищити діючий тариф 11,32 гривні за кубометр на 39,5% - до 15,81 гривні за куб води.

"Необхідність збільшення тарифу на централізоване водопостачання спричинене зростанням основних складових собівартості, а саме: витрат на оплату праці з відрахуваннями на соціальні заходи відповідно до зростання рівня оплати праці в Україні, на електропостачання, на придбання матеріалів для експлуатаційних та ремонтних потреб, на оплату послуг з ремонту, технічного обслуговування обладнання та автотранспорту", - пояснили споживачам у міськраді.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Новий тариф поки не набув чинності. Зазначається, що до 21 травня побутові споживачі та юридичні особи можуть подати зауваження та пропозиції щодо перерахунку вартості водопостачання.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифний грабіж: важлива комунальна послуга суттєво подорожчає.

Також наш портал інформував, колективне покарання: мешканців багатоповерхівок по-новому мотивують платити за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що з 1 червня українці платитимуть за воду за оновленим тарифом: кому радять приготуватися.