Українські пенсіонери мають право просити Пенсійний фонд про перерахунок виплати. Це можна у певних випадках, наприклад, якщо людина вважає, що при розрахунку була допущена помилка. Про це йдеться на порталі "Дія".

В українському законодавстві передбачено кілька випадків, коли пенсіонер може подати заяву до ПФУ із проханням перерахувати розмір виплат.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Наприклад, це можливо у разі збільшення страхового стажу. Якщо людина продовжує працювати після виходу на пенсію, то вона може подати заяву про перерахунок виплати, якщо її страховий стаж збільшився на 2 роки чи більше.

Ще пенсіонер може ініціювати перерахунок, якщо відбулися зміни у законодавстві, і він вважає, що вони можуть збільшити його пенсію.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Також звернеться до Пенсійного фонду за перерахунком можуть пенсіонери, які виявили помилку у розрахунку пенсії. Наприклад, не було враховано документів про стаж або заробіток. У такому разі подається заява та документи, що підтверджують право на перерахунок виплати.

ПФУ має розглянути звернення та ухвалити рішення про перерахунок пенсійної виплати протягом 10 діб.

Раніше портал Знай повідомляв, сподівалися та чекали, а нічого не отримають: пенсіонерів розчарували квітневим перерахунком.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.