Останнє дослідження, проведене Європейською Бізнес Асоціацією разом з аналітиком Тетяною Пашкіною, показало обнадійливі зміни на українському ринку праці. Зокрема, було виявлено, що багато роботодавців планують підвищувати заробітні плати своїм працівникам у наступному році.

Згідно з результатами опитування, більшість роботодавців, а саме 72%, мають намір переглянути та підвищити заробітні плати своїм співробітникам до кінця 2024 року.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua
Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Цей перегляд заробітних плат виявився досить суттєвим. Згідно з даними опитування, 39% компаній планують підняти зарплати своїм співробітникам на 11-15%.

Це означає, що при середній зарплаті 2023 року, яка становила приблизно 17440 гривень, працівники цих компаній можуть очікувати на зростання доходу від 1919 до 2616 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Також чимала кількість роботодавців, а саме 28%, планують підвищити зарплати на 6-10%. Це означає, що працівники можуть отримати додатково від 1047 до 1744 гривень щомісяця.

Окрім того, 13% компаній розглядають можливість підняти зарплати на 16-20%, що може принести їх співробітникам збільшення доходу від 2791 до 3488 гривень на місяць.

робота
робота

Треба зазначити, що є невелика частина роботодавців (2%), які вирішили значно підвищити зарплати своїм співробітникам — на більше ніж 21%. Такі компанії можуть збільшити місячний дохід своїх працівників на понад 3663 гривні.

Це показує, що навіть у складні часи деякі роботодавці зберігають оптимізм і готові інвестувати в своїх працівників, що в свою чергу свідчить про поступове відновлення економіки та адаптацію до нових умов, зумовлених військовими діями.

Нагадаємо, зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

Раніше ми писали про те, що зростання зарплат під час війни: чого чекати українцям