"Нафтогаз" нагадав про важливу процедуру, яку не можна ігнорувати навіть тим, хто фактично не споживає газ. Про це йдеться на офіційному сайті газопостачальної компанії.

Побутові споживачі зобов'язані щомісяця передавати показники газових лічильників. Навіть якщо споживання нульове – обов'язково передаються незмінні дані.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Насамперед це необхідно, щоб споживач отримував платіжки за спожитий газ із правильними нарахуваннями. Якщо показники не передаються у встановлений період, обсяги споживання розраховуються за середнім показником за попередні періоди.

У березні процедура передачі показників починається з 28 числа та триватиме до 5 квітня включно. Тобто кожен споживач має 9 днів, щоб передати інформацію та убезпечити себе від зайвих нарахувань.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що показники газового лічильника передаються оператору газорозподільної мережі ("Газмережі") або через сервіси компанії "Нафтогаз":

  • особистий кабінет;
  • сайт "Нафтогазу"
  • чат-боти;
  • контакт-центр: 066-300-2-888 (Vodafone), 098-300-2-888 (Kyivstar), 093-300-2-888 (Lifecell).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сусіди позаздрять вашим платіжкам: як назавжди забути про надхмарні нарахування за електроенергію.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.