Українські банкноти можуть зацікавити колекціонерів не менш сильно, ніж рідкісні різновиди монет. Які купюри цілком реально виставити на продаж за значною ціною, показують дані на спеціалізованому ресурсі violity.

Не секрет, що рідкісні українські монети можуть коштувати тисячі доларів в еквіваленті, але не всі знають, що дорого можна продати й банкноти. У цьому випадку потрібно придивлятися до серійного номера купюри.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Так, чим незвичайніший номер банкноти, тим вищий шанс, що її вдасться продати. А суми іноді виходять за межі розумного.

Наприклад, на онлайн-аукціон виставили одразу три купюри номіналами 20, 50 та 100 гривень. У кожної один і той же серійний номер – 8888808.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Банкноти з рідкісними номерами. Фото: скрін violity
Банкноти з рідкісними номерами. Фото: скрін violity

"Лот, який налічує три купюри номіналом у 20 гривень, 50 гривень, 100 гривень з однаковим щасливим серійним номером 8888808", - написав продавець.

Банкноти з рідкісними номерами. Фото: скрін violity
Банкноти з рідкісними номерами. Фото: скрін violity

Вартість цих трьох банкнот власник оцінив у 50 тисяч гривень. Незважаючи на "космічний" цінник, до лота, проявляють цікавість потенційні покупці - за ним стежать майже 70 відвідувачів аукціону. Не виключено, що банкноти придбає якийсь поціновувач із тугим гаманцем.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звичайна ваза? На аукціоні виставили унікальну кераміку за 2 тисячі доларів - може припадати пилом у вас на балконі.

Також наш портал інформував, монети, які НБУ вивів з обігу, із задоволенням заберуть колекціонери: скільки можна заробити.

Крім того, ми писали, дорожче за золото: за 1-гривневу монету колекціонери заплатять майже 50 тисяч гривень.