У Національній комісії держрегулювання енергетики та комунальних послуг розповіли, що буде з тарифами на електроенергію у квітні. Регулятор надав офіційну відповідь на запит видання "Українські новини".

З початку літа 2023 року для побутових споживачів діє єдиний тариф на електроенергію – 2,64 гривні за кВт/год. У грудні того ж року уряд заявив, що ціна на світ для населення не змінюватиметься до завершення опалювального сезону, тобто квітня.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

У Нацкомісії офіційно заявили, що підвищення тарифів для населення у квітні не обговорюється. Тобто ще, як мінімум місяць, побутові споживачі платитимуть за чинним тарифом.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"НКРЕКП підготовка ініціатив щодо зміни ціни на електричну енергію для населення з квітня не здійснюється", - йдеться у документі.

Відповідь НКРЕКП. Фото: ukranews.com
Відповідь НКРЕКП. Фото: ukranews.com

Варто зазначити, що за прогнозами експертів, тарифи на електроенергію в 2024 році все ж таки переглянуть. Наприклад, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко вважає, що нові тарифи можуть запровадити у травні чи червні. Подорожчання, за його словами, може становити до 3,5-5 гривень за кВт/год.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали тарифи на газ із 1 квітня: хто зможе платити по 7,7 гривні за куб.

Також наш портал інформував, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.