Вже після завершення опалювального сезону на деяких українців може чекати новий тарифний удар. Які послуги і для кого можуть подорожчати, йдеться у матеріалі "Суспільного".

У Житомирі після завершення опалювального сезону можуть збільшити тариф на переробку сміття. Нова вартість послуг вже розрахована, але для мешканців міста наразі не введена.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Директор ТОВ "Грін Бін Україна", яке збудувало сміттєпереробний завод у Житомирі, Євген Барах заявив, що новий тариф готуються застосовувати вже з 1 квітня.

"Сподіваюся, що цього разу ніщо не завадить, щоб із 1 квітня почали застосування цього тарифу. Для тієї категорії населення, для кого буде складно сплачувати, вони можуть звернутися до нас і ми можемо реструктурувати суму сплати цієї заборгованості, без відсотків чи штрафних санкцій", - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Таким чином, якщо все піде за планом, то з 1 квітня подорожчання тарифу для населення становитиме 10 гривень із розрахунку на одну особу. Зазначається, що у структуру ціни закладено показники ще 2022 року, тобто подорожчання не таке серйозне, як могло б бути у нинішніх реаліях.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці мають право на знижку на комуналку: кого це стосується і як подати заяву.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "сюрпризи" не виключаються: що буде з тарифами на комуналку після опалювального сезону.