Важко сперечатися з тим, що своєчасна оплата за комунальні платежі - це запорука стабільного, або майже стабільного постачання послуг. Однак є один вид платежів, який не відноситься до обов'язкових, або практично не відноситься. Це оплата квитанції за доставку блакитного палива.

Про це детально розповіли у прес-службі компанії регулятора "Нафтогазу".

Газ, скріншот: YouTube
Газ, скріншот: YouTube

Повідомляється, що під час воєнного стану платежі за розподіл блакитного палива не є обов'язковими до сплати в таких ситуаціях:

- якщо облгази не можуть повноцінно забезпечувати доступ до газорозподільної системи в цілодобовому режимі через пошкодження інфраструктури під час бойових дій.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

- якщо у споживачів пошкоджено внутрішньобудинкову систему газопостачання або об'єкт газоспоживання.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У такому разі буде здійснено перерахунок на основі даних від технічних та аварійних служб, які обстежили пошкоджені об'єкти та складали відповідні акти.

Навіть якщо ви не використовували газ, все одно платити доведеться. Для споживачів із нульовим споживанням, а також для тих, хто користувався газом менше 9 місяців, НКРЕКУ запровадила мінімальний платіж за доставку газу. Він розраховується виходячи з чинних норм споживання газу та залежить від наявних у споживача газових приладів.

Якщо споживач використовує тільки газову плиту, то його замовлена ​​потужність встановлена ​​на рівні 39 кубометрів на рік. Для споживачів, які мають газову плиту та колонку, мінімальна замовлена ​​потужність складає 126 кубометрів.

Котел. Фото: скриншот youtube
Котел. Фото: скриншот youtube

А ось для тих, хто вирішив використати газовий котел для опалення — 314 кубічних метрів. Ще важливо розуміти той факт, що мінімальну плату за доставку газу встановлено і в тому випадку, якщо труби газопостачання опломбовані.

Нагадаємо, доставка газу: скільки українцям у 2023 році доведеться віддати за блакитне паливо, схема розрахунку.

Раніше повідомлялося, комуналка подорожчала на 25%: чому в Україні тарифи "заморозили", а платіжки зростають.

Також, "Що ви творите?": платіжки за газ для українців погладшали майже на 50%.