В Україні гречка продовжує падати в ціні, як не дивно. Тепер найпопулярнішу крупу можна купити практично дешевше ніж десяток яєць.

Про це свідчать дані з порталу Мінфін.

Відбуваються дивні речі у світі. Яйця з кожним днем ​​лише дорожчають, а ось гречка четвертий місяць у супермаркетах приємно тішить.

У вересні цінник опустився з 92,73 до 87,94 грн. А ось у середині грудня кілограм популярної серед українців круп уже продають по 76,73 гривні.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо порівнювати ціни ретельніше, то у жовтні кілограм гречки коштував у середньому 80,78 грн, у листопаді — 76,99 грн/кг, а у грудні опустився до 76,37 грн/кг.

Міністерство аграрної політики наголосило, що дефіциту цього продукту цього року явно не буде, оскільки аграріям вдалося зібрати 156 тисяч тонн продукції, тоді як щорічна потреба населення становить 100-110 тисяч тонн. Тільки у Львівській області вдалося взяти 9,5 тисячі тонн, а це в два з половиною рази перевищує врожай 2021 року.

Супермаркет, фото: Unian
Супермаркет, фото: Unian

Досягти такого результату дозволило збільшити посівну площу на 70%. Більше того, Україні не лише забезпечить себе гречкою на цілий рік до наступного врожаю, а й сформує резервний фонд, адже ситуація може виявитися далі не такою сприятливою.

Вже сьогодні можна сміливо сказати, що українців не зламати, і всі плани Росії провалилися.

Гречка. Фото: скриншот з відео
Гречка. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що 1800 гривень до кінця опалювального сезону: хто в Україні ще встигне оформити субсидію

Раніше повідомляли, що генератори більше не будуть проблемою? Український бізнес відмовляється платити штрафи у 500 тисяч

Також, як українцям підвищити розмір пенсійних виплат: важливі нюанси та умови