Одна з причин високих цін на продукти харчування – низький рівень пропозиції на ринку та високий попит. Яскравим прикладом є курячі яйця, які у рази подорожчали за кілька тижнів. Чи чекати на українців дефіциту тих же яєць, гречки та інших ходових товарів, розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону Єдиних новин.

У Мінагрополітики заспокоїли українців, запевнивши, що дефіцит популярних продуктів не передбачається. Навіть ситуація із курячими яйцями починає поступово стабілізуватися. За словами Тараса Висоцького, оптові ціни на яйця вже впали на 10% і продовжують повзти вниз.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Гречка, яка кілька місяців тому коштувала майже 100 гривень, також подешевшала і буде достатньо, щоб задовольнити внутрішній попит.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай — ціни впали.Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами (підвищення попиту, скорочення поголів'я курей та виробництва яєць та ін.). Наразі оптові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів'я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої", - пояснив представник Мінагрополітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада.