Із віднесенням столиці до "помаранчевої зони" та невпинним зростанням кількості хворих на Covid-19 хвиля обурень від киян помітно збільшилася. А один з останніх постів мера Києва Віталія Кличка лише додав "вогню". Як, власне, і заява про те, що люди з команди міського голови "кинули" студентів, коли прийшов час "розрахуватися за допомогу у передвиборчій агітації". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

"Зробіть хоть щось для людей, а не для піару!"

Десятки негативних дописів посипалися у відповідь на нещодавню новину, опубліковану на офіційній сторінці столичного голови Віталія Кличка – звіт про його візит до ливарні, де вже завершили виготовлення скульптури Архистратига Михаїла та його повідомлення про фінальну стадію роботи з будівництва чаші фонтану.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Невже це те, без чого не може існувати місто? Пане Віталію, зверніть нарешті увагу на киян. На вулиці, чистоту подвір'їв, освітлення прибудинкових територій та парків. Це найголовніше - порядок та безпека в місті! А також - припиніть незаконну забудову зелених зон!", - звертається до мера мешканка столиці Марина Антощук.

"Це все чудово. Але. Більше 60-ти будинків на Борщагівці чекають півтора місяці на гарячу воду, то краще б ці гроші потратили на зламані циркуляційні насоси! Влада нічого не робить для забезпечення людей елементарними послугами! Зробіть хоть щось для людей, а не для піару!", - обурюється автор одного з коментарів Наталя Новосвитна.

Як альтернативу "показушним" діянням, кияни пропонують завершити обіцяні, але так і не добудовані об'єкти.

А в одному з коментарів користувачі звернулися до мера Києва із метою з'ясувати "обман" щодо розрахунків із молоддю у передвиборчій агітації.

Десятки скарг на антикарантинний хаос: "Всі карантинні заходи – фіктивні!"

Як і з перших тижнів введення карантинних обмежень на початку періоду поширення пандемії, сотні киян не припиняють скаржитися на антикарантинний стан міста.

"Все карантинні заходи діють фіктивно: маски носять на підборідді, водії маршруток взагалі без масок, у всіх градусники показують одну і ту ж температуру 36,3. Реальної боротьби з епідемією немає. Є боротьба з пересуванням громадян. Толку від цих обмежень, якщо в результаті весняного карантину нічого не покращилося? Може так простіше вибори виграти? Але при такому формальному відношенні, де головні ліки: сиди вдома, ти нам не потрібен - ось голосувати зовсім не хочеться за вас. Навіщо мені мер міста, в який не можна вийти? Поміняйте тактику!", – обурюється один з користувачів Сергій Середа.

І вкотре, вже далеко не перший тиждень поспіль, кияни скаржаться на забиті маршрутки та недотримання маскового режиму в громадському транспорті.

Громадський транспорт - фото з Фейсбук
Громадський транспорт - фото з Фейсбук

На дистанційне навчання переведено 133 класи: захворіли 179 школярів

Вже традиційно, конкретних відповідей на вищезазначені питання в ході онлайн брифінгу голови КМДА Віталія Кличка почути знову не вдалося.

Що ж стосується статистичних даних, то ситуація продовжує залишатися невтішною.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дніпровському районі – 48, в Оболонському – 20, у Солом’янському – 16.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

"За минулу добу вірус виявили ще у 168 хворих. Троє людей померли. Захворіли 90 жінок, віком від 22 до 90 років. Та 7 дівчаток від 1 до 17 років. Також 63 чоловіка, віком від 20 до 78 рокiв. І 8 хлопчиків від 1 до 14 років. Захворіли, зокрема, і 7 медиків. До лікарень столиці госпіталізували 27 пацієнта, інші – на самоізоляції, під контролем лікарів", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За минулу добу одужало 45 людей. Всього коронавірус подолали 5326 мешканців Києва. За весь період коронавірус забрав життя 272 киян.

Загалом же, станом на 14 вересня, в столиці вже 17429 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Школярі, фото facebook
Школярі, фото facebook

В школах нині також досить напружена ситуація.

"На дистанційному навчанні сьогодні 2 школи, а також у 56 школах міста переведено 133 класи, через захворювання учнів на коронавірус. Загалом, серед школярів виявлено 179 хворих та 97 – серед вчителів", – відзначає мер Києва.

А що ж стосується курсування громадського транспорту, то, за словами столичного голови, графік його роботи поки змінюватися не буде.

14.09.2020 Онлайн-брифінг мера Києва Віталія Кличка

❓Про кількість інфікованих киян ❓Скільки киян протестовано на COVID-19 ❓Чи працюватимуть школи після віднесення Києва до "помаранчевої" зони ❓Про перевірки субєктів господарювання на дотримання протиепідеміологічних норм ❓Про перехоплюючі паркінги в Києві Вже зараз в прямому ефірі про це та інше

Geplaatst door Кличко - мер op Maandag 14 september 2020

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.