Після хвилі обурень, викликаної постом про розбірки з хуліганами-графітчиками та гучних обговорень травмування мера Києва Віталія Кличка в столиці назріли нові конфліктні питання. Кияни називають нинішній стан у місті "псевдо зеленою зоною" та вимагають від голови КМДА негайних дій щодо попередження стрімкого розповсюдження коронавірусу. Разом з тим, від мера вимагають пояснень щодо недобудованої скандальної Шулявської розв'язки та занедбану велоінфраструктуру. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Пост-апокаліпсис на Шулявці, занедбана велоінфраструктура та потік інфікованих: "Я не в куГсе, Гебята"

Десятки коментарів обурення практично щодня з'являються на офіційних сторінках столичного голови Віталія Кличка у Фейсбуці.

Кияни вимагають від мера чітких кроків та заходів, бо ситуація із поширенням коронавірусу виходить з-під контролю – щодня у місті виявляють понад 100 нових випадків захворювання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Віталій Кличко - фото Діани Попової, Фейсбук
Віталій Кличко - фото Діани Попової, Фейсбук

"При схожій кількості активних хворих і такій саме смертності, але в межах штату, а не просто міста, влада Австралійської Вікторії оголосила суворий каратин та комендантську годину, включно з Мельбурном. Які заходи буде вживати Київ, бо ситуація виходить з-під контролю?", – звертається до мера киянин Олексій Онищенко.

"Які заходи, якщо Київ "зелена зона", як більша частина України? Нічого вживати не будуть, люди не вірять в хворобу, хочуть ходити в спортзал, кіно, ресторани. Статистика з вересня може ще погіршитися, бо відкриють школи, університети. Можливо, введуть знову якісь обмеження, коли місця в лікарнях не буде вистачати", – відзначає мешканка столиці Марія Ляхович.

Звертаються до голови КМДА і з приводу працюючих цілодобово "наливайок".

"Основна причина розповсюдження вірусу – це гуляння "под луной" цілими ночами в нетверезому стані, оскільки працюють цілодобово наливайки, відтак, дитячі майданчики розтрощені і спалені. Урни для сміття розбиті", – скаржиться киянка Любов Баранова.

Не менш різкою стала і реакція киян на один з останніх постів Віталія Кличка про "розумні" технології системи smart city, якою він користується у себе в кабінеті.

"Віталік до містян звертається як до потенційних порушників. Красава. Дєрзкий. А коли питають про шури-мури з Комарницьким, то "я не в кугсе гебята". Як там, Микитась пам'ятника збудував?", – пише Михайло Малько.

Вже котрий місяць, а то і рік, поспіль в топі найгостріших проблем у Києві є недобудована Шулявська розв'язка, на реконструкцію якої вже пішло понад 1,2 млрд з бюджету замість обіцяних 600 млн грн. Втім, за ці шалені кошти кияни отримали лише частину шляхопроводу, при цьому так і не отримавши нового з'їзду, що мав би розвантажити трафік.

Шулявська розв'язка - фото Знай.ua
Шулявська розв'язка - фото Знай.ua

"Система крута. Але місто все одно роздовбане і занедбане. З останніх вражень - підземний перехід на Шулявці. Там можна кіно знімати, про пост-апокаліпсис", – обурюється киянин Володимир Рибка.

"Коли буде завершено ремонт Шулявського мосту, зокрема з’їзд з проспекту Перемоги на вул. Гетьмана?", – звертається до мера Києва автор одного з коментарів Віталій Лебідь.

Ще однією актуальною темою для містян є велодоріжки – обіцяний головою КМДА розвиток інфраструктури так і залишився лише словами.

Як повідомляв Знай.ua, оцінюючи "велоуспіхи" столичного мера, експерти поставили йому найнижчий бал: за піаром – ані натяку на повноцінну веломережу та ризик втрати унікального клубу.

"Як користувач електросамоката скажу, потрібно вийти з кабінету і подивитися на стан тротуарів по місту, це біль печаль. Живу в Києві, на роботі їжджу на електросамокаті. За оболоні доріжок не спостерігаю взагалі, по центру, де я їжджу теж. Якщо десь є доріжка, то явно шматок, який веде в нікуди. Доріжка від Поштової площі до Європейської - у жахливому стані і без розмітки, як їхати на самому початку взагалі не зрозуміло через бетонних куполів. По тротуарах раніше паркувалися авто, за стоянку гроші платили, а тротуари ніхто після них не відремонтував. Про з'їзди, заїзди взагалі мовчу", – скаржиться киянин Олександр Ласік.

Разом з тим, нещодавнє розпорядження мера міста Віталія Кличка щодо облаштування нової велодоріжки експерти назвали відвертим "розпилом" бюджету – на 5-кілометрову доріжку було виділено понад 184 млн грн.

велосипедисти, скріншот з відео
велосипедисти, скріншот з відео

Брифінги відмінено: коментарі лише щодо статистики Covid-19 – за добу 108 хворих

Якщо до недавнього відповідь хоча б на якісь окремі питання можна було почути в ході традиційних онлайн прес-брифінгів мера Києва Віталія Кличка, то зараз кияни, взагалі, позбавлені такої можливості. Впродовж цього тижня жодного виступу столичного голови не передбачено – як зазначено на офіційному сайті КМДА, найближчий брифінг відбудеться аж 7 серпня.

Статистику ж щодо поширення коронавірусу у місті голова КМДА викладає на офіційній сторінці у Фейсбуці "Кличко-мер". Проте, поки жодної відповіді на залишені коментарі Віталій Кличко так і не додав.

Віталій Кличко, фото: Главред
Віталій Кличко, фото: Главред

Що ж стосується рівня захворювання, то найбільше випадків за минулу добу виявили в Дарницькому районі – 21, в Дніпровському – 18, в Печерському та Святошинському районі - по 13.

"Кількість хворих на коронавірус у Києві збiльшилась за минулу добу ще на 108 людей. Троє хворих померли. Всього коронавірус забрав життя 138 киян. Захворіли 53 жінки, віком від 19 до 92 років, та 6 дівчаток від 9 до 13 років. Також 46 чоловiків, віком 19 до 80 років, і 3 хлопчиків від 1 до 15 років. Захворіли, зокрема, і 4 медпрацівника. До лікарень столиці госпіталізували 13 пацієнтів", – повідомив столичний голова на особистій сторінці "Кличко-мер".

Станом на 4 серпня, в столиці вже 8662 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Одужали за минулу добу 50 пацієнтів, а всього коронавірус подолали 3044 мешканця Києва.

Проте, суха статистика вже давно не влаштовує киян – щотижня на сторінці мера з'являються коментарі із вимогами розширити перелік даних.

"Альо гараж! Скільки саме хворих на сьогодні, саме киян є у наявності без урахування померлих, тих хто вилікувався? Статистика щодо результатів тестів за добу сюди не катить. Чекаємо відповіді", – обурюється мешканець міста В'ячеслав Охрименко.

Чи знайде, нарешті, мер міста Віталій Кличко можливість і час для відповіді на десятки питань, що нині турбують киян, та про подальший розвиток подій в столиці, читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що нардепи жорстко "розкатали" мерство Кличка: варварська забудова, "антикорупційна" імітація і транспортний занепад.

Раніше Знай.ua повідомляв, що розлючені кияни готують Миколі Тищенку "законну розправу" – за хаос на окрузі та відеопіар.