З моменту вибуху будинку на Позняках минуло майже три тижні. Через нього загинули п'ятеро людей і довгий час ця тема була найбільш обговорюваною.

Але після декількох тижнів ситуація змінилася. Людям, які втратили житло, почали видавати перші квартири, а інтерес до них почав поступово згасати.

Подробиці повідомляє Vgorode..

vgorode, скріншоти

Більшість людей, яким дали тимчасове житло, поселили за адресою Харківське шосе, 121/3. Це житловий корпус у дитячому музичному інтернаті. Зараз його вихованці на канікулах. Тому єдині мешканці невеликих кімнат - це люди, які втратили житло через вибух.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Вони втомилися від візитів представників ЗМІ і часто відмовляються від спілкування. Тим не менш, один чоловік погодився відповісти на кілька питань.

Як все сталося

Володимир Ільїв бачив вибух своїми очима. Зараз він разом із дружиною проживають в кімнаті інтернату. Дружина Володимира під час вибуху знаходилася за Києвом, а сам Володимир - на роботі, всього в трьохстах метрах від будинку. Чоловік розповідає, що у них не залишилося практично нічого. Всі речі і заощадження були у квартирі, що вибухнула. Він приїхав до інтернату в тому одязі, яка на ньому була, все інше привозили волонтери.

vgorode, скріншоти

Життя в інтернаті

Володимир розповів, що живеться в інтернаті не так вже й погано. Там нормальний ремонт, є душові, кухня, телевізор в загальній вітальні.

Харчування постраждалим надають все ще безкоштовно. Сніданок, обід і вечерю їм досі возять із ресторанів. Але крім цього втішних новин не так і багато. Чоловік каже, що про них вже всі забули. З початку волонтери підтримували вимушених переселенців і часто до них приїжджали. Зараз це відбувається дедалі рідше. Та й взагалі люди почали забувати про те, що сталося. Хоч багато мешканців і потребують підтримки. Адже серед них багато пенсіонерів і деякі вже не можуть працювати.

vgorode, скріншоти

З якими проблемами зіткнулися

Величезною проблемою, за словами Володимира, є процес відновлення документів. Все склалося нормально тільки з паспортом та ідентифікаційним кодом. За сприяння Дарницької РДА він отримав на руки нові паспорт і код менше ніж за два тижні. Але зараз у нього труднощі з відновленням Картки киянина та посвідчення учасника бойових дій. Посвідчення, завдяки якому були доступні безліч пільг, недоступне. Спроби відновити документ поки що призводять лише до того, що різні відомства перекидають відповідальність один на одного.

Що з новими квартирами

Деяким мешканцям було запропоновані варіанти нового житла. В більшості своїй - це сім'ї з дітьми. Володимир і багато інших поки що тільки чекають, щоб їм показали якісь варіанти. Є надія, що це станеться ближче до середини липня. Але в будь-якому випадку, за словами чоловіка, мешканцям сказали, що вони заїдуть туди не раніше жовтня.

У Володимира була трикімнатна квартира, таку ж йому обіцяють і видати. Тільки, за словами чоловіка, перебувати вона буде, скоріш за все, навіть не в його районі.

Нагадаємо, спливли "підводні камені" обіцяних Кличко станцій метро: передвиборчий "піар-хід" обійшовся в мільярди.

Як повідомляв Знай.uа, презентований Кличко Генплан зазнав краху: кияни вимагають "корупційний аудит" – опубліковано офіційне звернення.

Знай.uа писав, в розпал епідемії Кличко продовжує закидати гроші в Шулявський міст: сума сягає 500 мільйонів.