Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. За даними ПФУ, середня пенсія в Україні 2024 року зросла на 358 грн.

На цей раз наші читачі дізнаються, хто отримає грошову допомогу у травні 2024 року і чому багато пенсіонерів залишилися без пенсій.

Про це розповів у своєму новому відео на Youtube-каналі "На пенсії" експерт з пенсійної справи, журналіст Сергій Коробкін.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Як зросла середня пенсія в Україні у 2024 році

За даними Пенсійного фонду, середня пенсія з початку року зросла на 358 грн. і становить 5 743 грн. Це означає, що у березні пенсії в середньому зросли лише на 6,5%. Тобто не у всіх вона виросла навіть на обіцяних 8%.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Понад чверть пенсіонерів, 27%, отримуватимуть пенсію не вище 3000 грн. І ще 63% пенсіонерів отримують пенсію до 5 000 грн, тобто меншу за середню. Це означає, що фактично 6 млн осіб досі перебувають за межею бідності, адже реальний прожитковий мінімум має бути значно вищим.

За перші 3 місяці поточного року пенсіонерів поменшало на 360 тисяч. Майже стільки ж, скільки за останні 2 роки.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Підвищення пенсій з 1 квітня – як про це набрехав уряд

З 1 квітня пенсії не зросли, але в Мінсоцполітики продовжують чи навмисно брехати заради самореклами, чи просто не дивляться, що пишуть у своїх новинах.

Вже в другій половині квітня, коли стало зрозуміло, що ніхто нічого не отримав, але вони подають новину та продовжують писати, що на початку квітня вже відбулися перерахунки для понад 654 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати.

І потім у цій же новині вони додають, що перерахунок пройшов, але вони не можуть його поки що провести, тому що немає даних про сплату страхових внесків. Тобто перерахунок буде зроблено, але пізніше доплата буде у червні.

Хто отримає доплати до пенсії від ООН у травні

У Пенсійному фонді нарешті уточнили, що пенсіонерам, які проживають на прифронтових територіях та отримують пенсію менше 3250 грн, ООН продовжує виплати. Доплату продовжено ще на 3 місяці – квітень, травень та червень.

Це стосується тих осіб, у кого пенсія менша, ніж 3250 грн. Тобто, якщо пенсія у когось 3000 грн і він проживає умовно в Донецькій області, то розмір тимчасової доплати становитиме 250 грн.

Нагадаємо, пенсії, НМТ, мобілізація та свята: головні нововведення, які чекають на українців у травні 2024 року.

Раніше повідомлялося, потрібно кілька хвилин: як швидко перевірити платежі та податки.

Також, важко, але цілком реально: як пенсіонеру збільшити свої виплати більш ніж на 50%.