Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання субсидії, є дуже важлива інформація. Річ у тім, що через завершення опалювального сезону змінився розмір житлової субсидії за квітень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Як і чому змінився розмір субсидії за квітень

Житлова субсидія призначається з місяця звернення до кінця опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня до 15 квітня включно. Саме тому розмір житлової субсидії за квітень, який буде виплачено у травні, змінився.

Житлову субсидію на оплату централізованого, автономного та індивідуального опалення (постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу/ електричної енергії для опалення) за квітень розраховано із застосуванням соціальних нормативів за 15 днів (з 1 по 15 квітня включно) (пункт 70 Положення про порядок) призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому потрібне нове звернення

Для більшості одержувачів субсидія на неопалюваний сезон у травні буде призначена автоматично (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств). Тобто якщо ви вже є одержувачем житлової субсидії, додатково звертатися нікуди не потрібно і додаткових звернень робити також не потрібно.

Пенсійний фонд на основі даних, які має, перерахує розмір субсидії, на яку сім'я/домогосподарство має право. Водночас є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їх зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Зокрема, з особистим зверненням до Пенсійного фонду слід звернутися, якщо:

- заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;

- у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;

- кількість зареєстрованих осіб, що фактично проживають, у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;

- Домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Також необхідно звернутися і особам, які мають право на виплату, але у опалювальний сезон субсидія була призначена у розмірі 0,00 грн. Звертаємо увагу, що навіть якщо ви подали заяву протягом двох місяців від початку неопалюваного сезону, субсидія буде призначена з початку такого сезону.

Нагадаємо, українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти в банк.

Раніше повідомлялося, хоча б на хліб вистачатиме: як пенсіонерам отримати допомогу під час війни.

Також, ринкові тарифи на світ чи обмеження: українців можуть поставити перед складним вибором.