Навіть попри всі виклики, які приносить війна українцям, вдалось підняти пенсії у березні. І ось на горизонті нова хороша новина: у квітні людей чекає ще одне підвищення. Цього разу деякі отримають на 400 грн більше.

У перший місяць весни в Україні відбулася масштабна індексація пенсій, яка торкнулася 9,5 мільйона громадян. Виплати зросли в середньому не на 13%, як очікувалося, а лише на 8%.

пенсіонери
пенсіонери

Максимальну надбавку отримали пенсіонери із найвищими пенсіями. Їм додали +1500 грн, а мінімально пенсії зросли на 100 грн.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Держава передбачила підвищення виплат пенсіонерів, які продовжують працювати. Це з тим, що збільшився страховий стаж. Вони продовжують працювати й вносити податки до державного бюджету, тому влада перераховує їх пенсії.

пенсіонери
пенсіонери

Відомо, що в Україні близько 2,7 мільйона працюючих пенсіонерів із загальної кількості у 10,5 мільйона. Їхні пенсії підвищують не частіше одного разу на два роки.

Українці з пенсією 7000 грн отримають ще 562 грн. Якщо пенсія 6000 грн, то додадуть 400 грн. Якщо пенсія 5000 грн, тоді буде на 333 грн більше.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua перерахунок пенсій працюючим українцям: що для цього потрібно, і хто перший у черзі

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, розчарування після індексації пенсій: обіцянки, реальність та помилки

Нагадаємо, що не додадуть ні копійки: кого омине квітневе підвищення пенсій