Зробити це можна онлайн. В системі Пенсійного фонду України зберігаються дані та, починаючи з 2000 року, генерується електронна трудова книжка.

Відновити втрачену інформацію можна через портал електронних послуг ПФУ або за допомогою мобільного застосунку для Android та IOS.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО

  • Авторизуватися в обраному е-сервісі за допомогою електронного підпису або BankID.
  • Перейти до меню "Комунікації з ПФУ" й вибрати "Запит на отримання електронних документів".
  • З-поміж типів звернення обрати "Витяг з ЕТК", заповнити інші додаткові поля, підписати та направити ваше звернення.

Ознайомитися з інформацією про періоди роботи та завантажити її на свій пристрій можна буде вже за декілька хвилин у розділі "Мої звернення".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як поновити Трудову. Фото: Telegram
Як поновити Трудову. Фото: Telegram

Для підтвердження стажу до 2000 року, слід звернутися на місце останньої роботи. Якщо працівник до влаштування на це підприємство вже працював, то під час заповнення дубліката трудової книжки в розділ "Відомості про роботу" у графу 3 спочатку вносять запис про загальний стаж роботи до влаштування на це підприємство, який підтверджують документами.

Загальний стаж роботи записують сумарно, тобто вказують загальна кількість років, місяців, днів роботи без уточнення, на якому підприємстві, в які періоди часу і на яких посадах працював у минулому власник трудової книжки.

Трудові книжки, кадр з відео
Трудові книжки, кадр з відео

Якщо на момент звернення особи підприємство вже ліквідовано, в такому випадку довідки, що підтверджують загальний стаж, можуть бути видані правонаступниками таких підприємств.

Отримавши такі довідки, необхідно подати заяву про видачу дубліката трудової книжки за останнім місцем роботи і підтвердити свій попередній стаж роботи, а також зайняті посади цими ж довідками.

В ситуації, коли немає, куди звертатися, в зв'язку з ліквідацією підприємства, особа може звернутися по довідку до Трудового архіву, в якому зберігають всю документацію підприємства, яке ліквідоване.

Нагадаємо, ми писали, що у червні на пенсіонерів чекає підвищення виплат: хто одержить додаткові 1000 грн?

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери, що працюють, не отримають у квітні ні копійки після перерахунку: у ПФУ пояснили, коли чекати надбавки.

Також "Знай.ua" інформував, українським пенсіонерам перерахують пенсії заднім числом: торкнеться лише однієї категорії.