Раніше ми вже писали про перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, яка запланована на квітень 2023 року.

Проте зараз стало відомо, що підвищені виплати українці отримають аж у червні... за два місяці. Про це повідомила директор відділу пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олена Охріменко - в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде зроблено з 1 квітня, як це і передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати лише у червні разом із доплатою за квітень та травень", - заявляє Олена Охріменко.

Це пов'язано із зміною правил подання звітів страхувальниками про сплату єдиного внеску (ЕСВ) на обов'язкове пенсійне страхування зі щомісячної на щоквартальну.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як зазначила представниця Пенсійного фонду, дані за перший квартал 2023 року надійдуть до відповідних органів ПФУ у другій половині травня. Це щодо перерахунку, під який потрапили пенсіонери, які продовжують працювати, незважаючи на вік. Пенсії будуть перераховані автоматично.

Нагадаємо, мами-одиначки можуть залишитися без виплат: хто вважатиметься "фінансово незалежними"

Як повідомляв "Знай.uа", українці можуть підтвердити трудовий стаж онлайн: алгоритм дій

Знай.ua писав, українські пенсіонери з мінімалкою отримають солідну надбавку: хто перший у черзі на 70% "бонусів". У державі стартувала робота системи меценатських пенсій, у ході якої всі бажаючі можуть зробити благодійний внесок та підтримати пенсіонерів.