В Україні з 1 квітня 2023 року було заплановано перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, втім отримати підвищені виплати українці зможуть пізніше. Про це заявили у Пенсійному фонді у відповідь на запитання українця під публікацією в соцмережі facebook.

Фахівці ПФУ розповіли, що перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів проводиться у травні та пояснили, з чим це пов'язано.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

"З урахуванням того, що право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, придбаний у тому числі, по лютий поточного року, та те, що страхувальники подають звіти за 1 квартал 2023 року до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування по 10 травня, перерахунок пенсіонерам, які працюють виробляється у травні", - пояснили у ПФУ.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Таким чином українці, які продовжують працювати на заслуженому відпочинку, почнуть отримувати підвищені пенсії лише з червня, але гроші за попередні місяці вони не втратять. У ПФУ наголосили, що пенсіонери отримають доплати за квітень та травень.

Роз'яснення ПФУ. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Роз'яснення ПФУ. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому з пенсіонерів, які працюють, не перерахують виплати.

Також наш портал інформував, все залежить від того, скільки часу працюєш: у ПФУ пояснили, як розраховують страховку у разі нещасного випадку на роботі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати менше пенсії через війну: у ПФУ розповіли, як цього уникнути та збільшити виплати.