Збільшені виплати видаватимуть з червня. Також у червні місяці компенсують збільшення за квітень і травень.

На зазначену доплату у розмірі 1000 грн у червні можуть претендувати українці, які на даний момент отримують пенсію у розмірі 5 842 грн та при виході на пенсію мали 35 років стажу.

Перерахунок відбувається заднім числом, бо дані статистики надходять із запізненням - роз'яснили в Пенсійному фонді.

Для того, хто має 35 років стажу, коефіцієнт у формулі розрахунку пенсії становить 0,35. А після перерахунку пенсії з квітня коефіцієнт збільшиться до 0,37.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Перерахунок пенсій у квітні місяці отримають пенсіонери які виконали такі умови:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще


продовжили працювати після призначення пенсії;

за час роботи отримали щонайменше 24 місяці додаткового стажу.

Таким чином перехунок пенсійних виплат буде здійснюватись кожні два роки за умови, якщо станом на березень буде 24 місяці стажу. Виплати перераховуватимуть з квітня, але потім у квітні і травні платитимуть пенсію у старому розмірі. Потім з червня пенсію збільшують і відразу ж доплачують доплату за два попередні місяці.

Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube
Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube

Таким чином, щомісячна надбавка після квітневого перерахунку складатиме 333 грн. У червні виплатять і підвищену пенсію, і збільшення за квітень і травень. Відповідно, пенсія, що отримають українські пенсіонери в червні збільшиться на 1000 грн. Далі виплачуватимуть щомісяця по 6 175,1 грн.

На теперішній час в Україні 2,7 млн пенсіонерів продовжують працювати. Серед них найбільша кількість це бюджетники (вчителі, медики та інші держслужбовці).

Нагадаємо раніше, ми писали нові правила у нарахуванні пенсій: українцям пояснили важливі нюанси

Як повідомляв портал "Знай.ua", 80-річна пенсіонерка "віддала" 96 літрів крові та потрапила до Книги рекордів Гіннесса: "Потрібна, щоб рятувати"

Також "Знай.ua" писав, що частина українців може розраховувати на зниження пенсійного віку, кому доступний привілей