Наші читачі, які отримують державну допомогу на оплату комунальних послуг, мають знати, що вже цього квітня закачується термін призначення субсидій. Українці отримають свої субсидії, але деякі громадяни можуть втратити їх.

Про це українцям вирішили нагадати представники прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Українцям повідомляють заздалегідь, що борги, які накопичилися за останні кілька місяців, необхідно погасити до 1 травня 2023 року, інакше можна забути про субсидію.

Українці не отримають субсидію в автоматичному режимі, якщо:

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- наявна прострочена більш ніж 3 місяці заборгованість, термін позовної давності якої минув;

– загальна сума заборгованості перевищує 680 гривень.

Цікаво, що під час воєнного стану боржників не штрафують та не припиняють надання послуг. Однак, якщо вчасно не сплатити комірцеву загрозу позбавлення субсидії реальна. Тому не зволікайте з цим.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Як розрахувати розмір субсидії

Розмір розраховується за формулою: різниця між вартістю комунальних послуг усередині соціальних норм та нормативів та обсягом обов'язкового платежу.

Зверніть увагу, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний та неопалюваний сезони. Крім того, розмір призначеної субсидії можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому із працюючих пенсіонерів не перерахують виплати.

Раніше повідомлялося, чи потрібно міняти документи, якщо перейменували вулицю: українці дізналися, кому треба бігти до паспортного столу.

Також, українців засмутили "меценатськими" пенсіями - отримають не всі 100%: "Інші будуть...".