Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, а також для тих, хто вже скучив за "вітамінчиками", є кілька важливих новин. Справа в тому, що українські супермаркети під кінець березня оновили ціни на яблука та апельсини.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Вартість яблук

Фрукт, який українці люблять додавати до раціону в будь-яку пору року – яблука, стрімко піднімається в ціні. Супермаркети не встигають міняти цінники на своїх прилавках.

Згідно з відкритою інформацією, середня вартість українських яблук на кінець березня підскочила з 13,97 грн/кг до 17,36 грн/кг. Цінник на них коливається в межах 16,90–17,59 грн/кг. Яблука сорту "Айдаред" також трохи подорожчали з 17,23 грн/кг до 21,40 грн/кг.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Ціни на апельсини

При цьому ціни на апельсини у березні пішли до зниження – вони подешевшали з 57,97 грн/кг до 49,57 грн/кг. Їхня вартість стартує від 45,90 грн/кг (Варус) і досягає 52,90 грн/кг (Ашан). Апельсини Єгипет знизилися у ціні з 51,87 грн/кг до 39,91 грн/кг. А ось апельсини преміум, навпаки, подорожчали із 64,10 грн/кг до 66,45 грн/кг.

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Нагадаємо, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Раніше повідомлялося, забудемо як страшний сон 200 грн/кг: коли в Україні почнуть знижуватись ціни на огірки та томати.

Також, подорожчають ще на третину: в Україні очікується чергове зростання цін на овочі - причини.