Українські супермаркети змінили ціни на один із найпопулярніших видів м'яса — яловичину. Скільки коштує продукт і де його можна купити найдешевше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Скорочення поголів'я худоби через повномасштабну війну, перебої з електропостачанням та інші фактори, сильно вплинули ціни на кінцеву вартість м'яса та іншої продукції тваринного походження. Українці все менше можуть дозволити собі курятину, свинину, а тим більше яловичину.

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua
Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Так, супермаркети знову оновили ціни на яловичину і не дуже втішили покупців. Станом на 21 лютого яловичина гуляш у середньому коштує 240,65 гривні за кілограм, що майже на 3 гривні дорожче, ніж на місяць раніше. Найдешевше м'ясо пропонується в торговій мережі Auchan – 177,95 гривні. В інших супермаркетах ціни варіюються від 245 до 299 гривень за кіло.

Яловичина. Фото: скрін Мінфін
Яловичина. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ребра трохи подешевшали. Якщо місяцем раніше за кілограм яловичих реберець довелося б віддати 141,81 гривні, то зараз 139,98 гривні. У Auchan цінник на них становить 119,95 гривні за кіло, а в Megamarket – 160 гривень за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.