Через дії ворога продовольчий сектор країни сильно постраждав, оскільки мільйони гектарів виявилися замінованими, а частина регіонів та сільгосппідприємств досі під окупацією. Це є однією з причин дикого подорожчання овочів останнім часом.

Керівник проекту "АПК-інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев в ефірі "Сніданку з 1+1" заявив, що зараз у Запорізькій області під окупацією перебуває більша частина підприємств, а за час війни звідти завозили вітчизняну продукцію за заниженими цінами.

"Поки ми не звільнили всі свої південні регіони, не налагодили там повне виробництво, у міжсезоння слід розраховувати на імпорт", - зазначив він.

Фрукти на ринку, скріншот: YouTube
Фрукти на ринку, скріншот: YouTube

Ситуація покращає, коли на ринок почне надходити врожай з відкритого ґрунту, але дефіцит все ж таки спостерігатиметься. Зокрема, на капусту, буряк, цибулю та моркву. Але однозначно вистачатиме картоплі, бо її багато засаджують.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

А ось президент Української зернової асоціації Микола Горбачов впевнений, що українці також зазнають нестачі хліба. Це неминуче з огляду на те, що площі сільськогосподарських посівів суттєво скоротили, а 6 млн гектарів земель окупували або замінували.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua
Ціни на хліб, фото: Знай.ua

Нагадаємо, буде дорожчати щомісяця: до яких цін на хліб готуватися українцям

Раніше ми писали про те, що супермаркети оновили "березневі" ціни на різні крупи та макарони.

Як повідомляв Знай.ua, можна собі дозволити? Українцям показали, як подешевшало яловиче м'ясо у супермаркетах