В уряді активно працюють над тим, щоби запровадити в Україні накопичувальний рівень пенсії. Це дозволить значно підвищити розмір пенсійних виплат для українців, проте є категорія, яка лише постраждає від проведення такої реформи. Про це розповіла член наглядової ради Української ради бізнесу (УСБ), виконавчий директор Української асоціації прямого продажу Надія Бедричук.

Демографічний чинник відіграє ключову роль пенсійної реформи. Так, при впровадженні накопичувальної пенсії навантаження на різні категорії громадян, залежно від віку, може бути різним. На думку експертки, найбільше дані зміни ускладнять життя людей середнього віку.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що громадяни віком 40-45 років, по суті, нестимуть подвійні зобов'язання, оскільки вони мають допомагати батькам-пенсіонерам, а виховувати власних дітей і при цьому ще примудритися відкладати на пенсію. За словами експертки, у країні є багато проблем, пов'язаних із демографією.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

До речі, раніше в Мінсоцполітики розповіли, що накопичувальна пенсія матиме значну відмінність від солідарної і йдеться не лише про її розмір. Цей вид пенсії можна буде передавати у спадок. Тобто, якщо з людиною щось відбувається, то кошти переходять найближчим родичам. У цьому можна визначити окремих спадкоємців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ розповіли, як досягти підвищення суми виплат субсидії, якщо доходи вашої родини впали.

Також наш портал інформував, 200 гривень – це мало? Скільки отримують українці, які працюють на заслуженому відпочинку, свіжі цифри.

Крім того, ми писали, як передати пенсію у спадок: українцям дозволять ощасливити "бідних" родичів.