Якщо ви давно думаєте про свою трудову книжку, яка так чи інакше була змінена за довгі роки, то у нас є для вас дуже корисна інформація. Справа в тому, що представники Пенсійного фонду вирішили пояснити кілька нюансів щодо "виправлення помилок" у трудовому документі.

Важливо також ще й розуміти, як ці помилки можуть вплинути на оформлення пенсійних виплат.

Ми публікуємо відповідь ПФУ на питання українки про трудову книжку, повідомляється на сторінці Фонду у Facebook.

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

До Пенсійного фонду надійшло питання від українки такого плану: "У трудовій книжці, яка була оформлена ще за радянських часів, виправлено моє ім'я (Наталя на Наталія), і в кутку трудової книжки є запис із печаткою "виправленому" вірити". Я збираюся на пенсію. Чи правильно зроблено поправку? Як має бути виправлено ім'я, щоб врахувати стаж за трудовою книжкою?".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У свою чергу, експерти з ПФУ відповіли, що трудова книжка – це основний документ, що підтверджує стаж роботи людини до 1 січня 2004 року. У той же час прізвище, ім'я, по батькові, людину (ПІБ), зазначені в трудовій книжці, повинні відповідати ПІБ за паспортом. У разі розбіжностей щодо написання ПІБ до трудової вносяться зміни.

Скрін, відео YouTube трудова книжка
Скрін, відео YouTube трудова книжка

Важливо знати, що на сьогоднішній день зміну запису про ПІБ громадянина роблять роботодавці або уповноважені ним органи за останнім місцем роботи на підставі документа людини (паспорта, свідоцтва про народження тощо) із зазначенням номера та дати документа.

Ще раз, лише іншими словами – для правильного виправлення імені необхідно звернутися до роботодавця, з яким людина на сьогоднішній день перебуває у трудових відносинах.

Нагадаємо, хто з українців може втратити виплати від держави: які умови потрібно дотриматися.

Раніше повідомлялося, що купівля стажу для пенсії: українцям показали "річні" розцінки, як правильно оформити.

Також, нові вимоги для пенсії: кому не світить заслужений відпочинок у 2023 році.