Деякі пенсіонери досі вважають, що їхні пенсії можновладці поклали до кишень, обікравши, коли впровадили пенсійну реформу у 2011 році.

Пенсіонерка звернулася зі скаргою до видання "На пенсії" та розповіла свою історію. Вона вийшла на пенсію у 2009 році, коли достатньо було мати 25 років стажу. Але жінка вирішила ще попрацювати, в результаті попрацювала до 2011 року, коли почали впроваджувати нову реформу. В результаті жінку позбавили усіх доплат, та вона змушена отримувати "голу" мінімалку.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Йшла на пенсію у 2009 році, маючи 25 років стажу. За старими нормами закону цього було достатньо. До речі, з того часу я відпрацювала ще 1 рік і 10 місяців. Але через два роки, 2011-го, раптом почали вимагати 30 років стажу. Я не розумію, чому. У зв’язку з цим я не маю жодних доплат, отримую мінімалку – 2100 гривень. Вважаю, що мене просто обікрали. - написала пенсіонерка.

На думку незалежного консультанта Сергія Коробкіна, який дав відповідь на питання у листі, вся справа у недосконалості пенсійного законодавства.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Реформа 2011 року, до речі, обмежувала права насамперед майбутніх пенсіонерів, а не тих, хто вже був на пенсії. Тоді жінкам почали піднімати пенсійний вік. Тоді ж посилилися вимоги до стажу для виплати мінімальної пенсії. Тоді ж змінилися правила визначення понаднормового стажу. - зазначає консультант.

Експерт зазначає, що під час проведення реформи змінилися правила визначення понаднормового стажу. Але для осіб, які вийшли на пенсію до 1 жовтня 2011 року, понаднормовий стаж, як і раніше, рахується за кожен рік, відпрацьований понад 20 років для жінок і понад 25 років для чоловіків.

У цьому сенсі вашу пенсію у 2011 році не урізали і всі пенсійні права, передбачені чинним законодавством, навпаки, зберегли.

Нагадаємо, ми писали, що накопичувальна пенсія 2023: українцям дадуть вибір, де зберігати та кому довірити свої гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" багато роботи та вакансій: які професії будуть актуальні в Україні вже скоро.

Також "Знай.ua" інформував, що чи інвестувати в українські банки: відсоткові ставки у гривні зросли, скільки можна заробити на депозитах