Для наших читачів, які уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є важлива інформація прямо з полиць магазинів. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів оновили ціни на картоплю, капусту, моркву та буряк.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Згідно з відкритими даними експертів, середня вартість картоплі станом на 11 січня порівняно з минулим місяцем подорожчала. Її вартість зросла з 11,21 грн/кг до 15,90 грн/кг. Рожева картопля додала в ціні з 11,01 грн/кг до 13,50 грн/кг.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Капуста подорожчала менш значно – з 35,40 грн/кг до 35,92 грн/кг. Цінник на неї стартує від 24,99 грн/кг (Новус) та досягає 45,90 грн/кг (Ашан).

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Морква додала у ціні 16 копійок, склавши 25,60 грн/кг. Її вартість коштує від 22,90 грн/кг (Ашан) до 31,90 грн/кг (МегаМаркет).

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

А ось буряк у січні подешевшав з 12,27 грн/кг до 11,55 грн/кг. Найдешевше вона обійдеться у Варус – 8,90 грн/кг, а ось у МегаМаркеті за неї доведеться віддати 16,20 грн/кг.

Ціни на буряки, скріншот: Minfin
Ціни на буряки, скріншот: Minfin

Також варто нагадати нашим читачам, що за часи війни в Україні продукти харчування встигли встановити кілька цінових рекордів. Молочна продукція не стала винятком і стала менш доступною для гаманців покупців.

Так, станом на 8 січня сметана торгової марки "Президент" 15% у середньому коштує 40,26 гривні за 350 грам. Ще у грудні її можна було придбати за 39,51 гривні.

Нагадаємо, питимемо одну воду: супермаркети здивували цінами на популярні напої.

Раніше повідомлялося, що українців попередили про подорожчання продуктів, послуг і палива в 2023 році: почнеться з січня.

Також, популярна крупа зросла в ціні: вже понад 78 гривень.