Від подій на фронті залежить курс гривні. Якщо все буде спокійно, вона буде стабільною. Такої думки дотримується економіст, директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський. Також він вважає, що Нацбанк не переходитиме на гнучкий курс чи зміщуватиме фіксацію курсу.

Експерт зазначив, що для повної картини потрібно підрахувати, скільки коштували атаки окупантів по енергетичній інфраструктурі. Однак у зміщенні фіксації курсу причин немає, оскільки міжнародні партнери регулярно допомагають Україні з валютою.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

"Інфляція усюди у світі пішла на спад. Був стрибок навіть у тих країнах, де немає війни. У країнах Східної Європи інфляція досягала 20%, при тому, що Україна зараз підбирається до 30% у річному вимірі", - повідомив Вишлінський.

Удари з енергетики та їхні наслідки безпосередньо впливають на рівень інфляції, а ось те, що український бізнес намагається врятувати ситуацію власними силами за допомогою генераторів, говорить про стійкість усього народу.

Однак цей фактор все ж таки позначається на зростанні цін, особливо на продукти харчування. Після зими, як вважає експерт, усе стабілізується.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще