Ціни на газ у січні 2023 року для побутових споживачів, так само як і перелік постачальників природного газу для населення, не змінилися. Однак на європейських хабах, де купує Україна газ, ціна значно змінилася.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки, фактична ціна реалізації природного газу в Україні на кінець грудня 2022 року зменшилася на 9,2% відносно попереднього місяця і склала 26,2 тис.грн за тисячу кубометрів.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У листопаді фактична ціна газу становила 28,9 тис. грн за тис. куб., а в жовтні – 38,3 тис. грн за тис. куб.

Саме тому ціни для непобутових споживачів (промислових підприємств) у січні 2023 року у деяких постачальників трохи змінилися у бік зниження.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Найбільший стрибок за рік ціна реалізації газу зробила у вересні, додавши відносно серпня 66% - 39,9 тис. грн за тис. куб.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Зниження ціни продажу газу в Україні відбувається на тлі здешевлення газу в Європі, звідки Україна його закупає.

Нагадаємо, що діяльність постачальників природного газу наразі не обмежується межами конкретної області, будь-який постачальник може здійснювати поставку газу по всій території України.

Нагадаємо, ми писали, що Нафтогаз оголосив про зміни у 2023 році: чого чекати українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" чи зможуть українці пережити решту опалювального сезону 2023: які є запаси ресурсів.

Також "Знай.ua" інформував, що буде після "розморозки": як і коли зміняться тарифи на комунальні послуги в новому році.