В Уряді України ввели мораторій на підняття тарифів на комунальні послуги. Тому, для побутових користувачів, тарифи на газ, електроенергію, тепло та воду не змінювався впродовж повномасштабного вторгнення рф.

Для промисловості електроенергія подорожчала з 1 січня, а навесні, після закінчення мораторію, тарифи зростуть імовірно і для побутових споживачів. Проте, за даними Держстату, не зважаючи на постанову Уряду, у порівняно з 2021 роком, комунальні послуги для населення подорожчали на 4,3%. Найбільше подорожчали каналізація (14,9%), водопостачання (12%), утримання та ремонт житла – на 24,6%.

Тарифи на комуналку, скріншот з відео
Тарифи на комуналку, скріншот з відео

Експерти прогнозують значне здорожчання цін на воду, та електроенергію після завершення війни.

Для того, щоб мораторій не варив сильно по місцевих бюджетах, наприкінці 2022 року, влада виділила 14 млрд гривень у вигляді субвенцій для стримування цін на гарячу воду та опалення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Голова податкового комітету Данило Гетьманцев восени 2022 року заявив, що після завершення поточного опалювального сезону, газ також подорожчає.Він зазначив, що нинішній тариф невиправдано низький, його перегляд відбудеться не очікуючи завершення війни, у квітні 2023 року.

Нагадаємо, ми писали, що доплати до пенсії у 2023 році: у кого і на скільки можуть зрости виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" коли українські пенсіонери отримають безкоштовні смартфони.

Також "Знай.ua" інформував, пільгова ціна на газ: хто з українців платитиме менше, ніж 7,96 грн за куб.