Для наших читачів, які мають відношення до виплат та отримання пенсій, є дуже важлива новина. Справа в тому, що новий 2023 приніс громадянам змінені вимоги до виходу на заслужений відпочинок. Наразі отримати пенсію у 60 років зможуть далеко не всі громадяни.

Є інформація, що вік виходу на пенсію залежить від певної вимоги та кількість стажу переходить у розряд індивідуальної особливості.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Оформлення соцвиплат. Фото: скрін youtube
Оформлення соцвиплат. Фото: скрін youtube

Відомо, що протягом наступних 5 років у державі підвищуватиметься страховий стаж, і щороку приноситиме ще по 12 місяців додатково. Виходить, що у 2028 році оформити пенсію зможуть лише ті українці, які вже мають 35 років стажу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

2023 року у 60 років на заслужений відпочинок вийдуть лише ті українці, які матимуть 30 років страхового стажу. Якщо ж такої кількості стажу накопичити не вдалося, доведеться чекати 63 або 65 років.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Для більш детального ознайомлення ознайомимося з прикладом – цього року ті, хто не вийшов на пенсію у визначений термін, зможуть оформити пенсію у 63 роки за наявності стажу від 20 до 30 років. Якщо ж немає і цієї кількості трудового стажу, тоді пенсія світить лише у 65 років і то, якщо є не менше ніж 15 років стажу.

У Мінсоцполітики заявили, що якщо українцю не вистачає стажу, наприклад, 1 рік, його можна буде просто придбати.

Нагадаємо, платіжки за доставку газу: скільки заплатять українці за новими розрахунками.

Раніше повідомлялося, що достроковий вихід на пенсію: українцям назвали нові умови, як отримати передчасні виплати.

Також, мінімальна пенсія 2023 року: українцям розповіли все про підвищення виплат.