Наші читачі пам'ятають, що наприкінці 2022 року в Україні трохи зріс розмір прожиткового мінімуму. Тепер же з'явилася інформація, що українські пенсіонери можуть отримати надбавку до виплат у розмірі 10% того самого прожиткового мінімуму.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Повідомляється, що українцям, які жертвують свою кров на донорство, належить надбавка до пенсії розміром 10% від прожиткового мінімуму.

Черга за пенсією, скріншот: YouTube
Черга за пенсією, скріншот: YouTube

Так, 1 грудня уряд України зробив перерахунок цієї надбавки, яка належить почесним донорам, відповідно до Закону України "Про донорство крові та її компоненти".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На даний момент її розмір становить 258,90 гривень на місяць. Цю суму українці отримують разом із основними пенсійними виплатами.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Проте в тому випадку, якщо прожитковий мінімум змінюється, надбавку мають збільшити на різницю між старою сумою, яка була до підвищення, та новою вже після підвищення.

Таким чином, українці, які безкоштовно здали 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми крові, офіційно набувають статусу почесного донора України. Крім того, вони можуть розраховувати на додаткові виплати від держави.

Для того, щоб подати заявку на отримання надбавки до пенсії, українцям потрібно надати документи про нагородження нагрудним знаком "Почесний донор України" до територіального управління Пенсійного фонду.

Нагадаємо, коли українські пенсіонери отримають безкоштовні смартфони.

Раніше повідомлялося, вихід на пенсію в Україні: кому з громадян у 2023 році стало складніше оформити "заслужений відпочинок".

Також, частина українців не зможе вийти на пенсію у 2023 році: кому не пощастить.