2023 року не всі українці зможуть вийти на заслужений відпочинок. Це з набуттям чинності нових вимог до стажу. Кому не пощастить із виходом на пенсію, повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

2023 року для виходу на пенсію українцям знадобиться щонайменше 30 років стажу, а не 29 років, як було минулого року. При цьому пенсійний вік залишається незмінним – 60 років. У зв'язку зі збільшенням вимог до страхового стажу не всі громадяни зможуть вийти на пенсію відразу після досягнення пенсійного віку.

Оформлення пенсій, фото: Знай.ua
Оформлення пенсій, фото: Знай.ua

Зазначається, що тим, у кого не вистачить стажу для виходу на заслужений відпочинок у 60 років, доведеться його докупити або продовжити працювати до 63 або 65 років. У цьому віці вимоги для виходу на пенсію дещо пом'якшуються.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До речі, в уряді пообіцяли, що, незважаючи на вкрай складну економічну ситуацію в країні, підтримка пенсіонерів здійснюватиметься. Зокрема, навесні 2023 року буде проведено індексацію пенсій, а також плануються адресні підвищення виплат для окремих категорій пенсіонерів.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.