Незважаючи на всі економічні складності затримок із виплатами пенсій у 2023 році виникнути не повинно, втім, не виключено інших труднощів. Про це в інтерв'ю "Соціальній платформі" розповів народний депутат Михайло Цимбалюк, який є першим заступником голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Нардеп зазначив, що у 2022 році незважаючи на всі економічні труднощі, виплата пенсій та іншої соцдопомоги здійснювалася без затримок. У 2023 році виплати також здійснюватимуться своєчасно, чому сприятиме підтримка міжнародних партнерів.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Натомість є інші труднощі, пов'язані з індексацією пенсій, яку мають провести навесні. За словами Михайла Цимбалюка, кошти для цього підвищення поки не закладені до бюджету.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Зараз йде професійна розмова між урядом, Пенсійним фондом та Верховною Радою. Зокрема, між нашим комітетом соціальної політики та комітетом з бюджету, щоб ми змогли хоча б наприкінці першого кварталу внести зміни до бюджету та закласти індексацію на рівень інфляції, яка у 2022-му навіть за скромними офіційними розрахунками була 30% Михайло Цимбалюк

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Також наш портал інформував плюс 500 гривень до кожної пенсії: кому з українців може розраховувати на щомісячну доплату.

Крім того, ми писали, 2023 року українці отримуватимуть нову грошову допомогу: хто і на яку суму може розраховувати.