Багато міст України досі перебувають в ектрених відключеннях електроенергії, не переходячи до планових.

Тому логічно, що питання економії електрики стоїть досить гостро. Адже від того, наскільки економно ми користуємося світлом, залежить і те, чи буде він у нас взагалі. Колись ми повідомляли, що навіть відключення непотрібного світла (коли вас немає в кімнаті, а лампа горить чи телевізор працює) дозволить заощадити до 25% енергії, але є ще й способи.

Вимкнення світла, фото: Знай.ua
Вимкнення світла, фото: Знай.ua

Президент неурядової організації DiXi Grouр Олена Павленко у коментарі "Укрінформу" нагадала прості правила економії електрики.

Перше – можна замінити звичайні лампочки на енергозберігаючі. Також допоможуть залишатися зі світлом ліхтарі на сонячних батареях, які можна вдень заряджати, а використовувати в темний час доби.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube
Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube

Павленко радить приділяти увагу рівню споживання електрики побутової техніки при її купівлі, а також вимикати прилади з мережі, якщо вони зараз не використовуються, або обмежити використання певної побутової техніки.

Раніше у Міністерстві енергетики закликали скорочувати час використання енергоємних приладів та включати по черзі обігрівач, пральну машину, електроплиту, праску тощо, щоб знизити навантаження на енергосистему.

Нагадаємо про нові удари росії по Україні: чи витримає наша енергетична система.

Раніше ми повідомляли, що електрика буде по 10 годин на добу: скільки ще терпіти до стабілізації енергосистеми.

Також стало відомо, скільки коштує робота генератора на добу: їсть чимало бензину та солярки.