Українцям нагадали, що достроково вийти на пенсію можуть не лише багатодітні матері, які виховали 5 та більше дітей, а й матері осіб з інвалідністю. Тим не менш, і тут є деякі винятки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Пенсійного фонду України, у відповідь не питання мешканки Київської області.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

"Я мати хлопчика з інвалідністю з дитинства, якого усиновила у 12-річному віці. Чи маю я право на призначення пенсії за віком зі зниженням пенсійного віку?" — питає мешканка Київської області.

У Пенсійному фонді відповіли, що законодавством передбачено, що матері осіб з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

До осіб з інвалідністю з дитинства належать діти з інвалідністю віком до 16 років. Оскільки Ви усиновили дитину після досягнення нею шестирічного віку, права на зниження пенсійного віку не маєте.

Варто також нагадати нашим читачам, що деякі громадяни мають право на дострокову пенсію та можуть почати отримувати пенсійні виплати на 10 років раніше. Право на призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку мають матері осіб з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до досягнення шестирічного віку – після досягнення віку 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу.

Нагадаємо, проживи на 2680 гривень: кому з пенсіонерів не отримати більше.

Раніше повідомлялося, пенсія за зниклих безвісти: як отримати і хто може претендувати на виплати.

Також необхідно тисячам українців: як без зайвої бюрократії швидко оформити дитину-переселенця до дитсадка.