Для всіх одержувачів пенсійних виплат з'явилися важливі новини. Відомо, що з 1 жовтня через зростання мінімальної заробітної плати відбулося чергове зростання пенсійних виплат українців. Пенсії зросли у 2,8 млн. громадян. Середній розмір підвищення становив 231 грн.

Про це і те, що ж чекає на українських пенсіонерів у майбутньому, детально розповіли в публікації "Пенсійного кур'єра" у мережі Facebook.

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

Так, мінімальний розмір пенсії за віком зріс до 2680 грн. у 1,5 млн непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менше 35 років (чоловіки) або 30 років (жінки).

Крім цього, 1,2 млн пенсіонерів віком від 70 до 75 років з жовтня отримають щомісячні компенсаційні виплати у розмірі до 300 грн., якщо їхня пенсія не перевищує 10 340,35 грн.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У пенсіонерів, яким виповнилося 70 років і більше та мають страховий стаж не менше 35 років (чоловіки) або не менше 30 років (жінки), розмір мінімальної пенсійної виплати зріс до 3000 грн.

У пенсіонерів, яким виповнилося 80 років, за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків та не менше 20 років для жінок, розмір мінімальної пенсії зріс до 2600 грн., а у пенсіонерів віком від 70 до 80 років – до 2500 грн.

Крім цього, у 14,1 тис. пенсіонерів зросли пенсії по інвалідності, призначені згідно із Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби та деяких інших осіб". Середній розмір збільшення становить 701,14 грн.

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Варто нагадати нашим читачам, що в 2022 році незважаючи на повномасштабну війну, уряд виконав свої зобов'язання перед пенсіонерами і провів кілька етапів підвищення пенсій. Завершальний перерахунок виплат заплановано на грудень цього року через підвищення прожиткового мінімуму. Наступного року ситуація буде іншою, оскільки більша частина бюджету йтиме на військові цілі.

Нагадаємо, "Ощадбанк" кошмарить пенсіонерів незрозумілими "комісіями" за зняття готівки: "Ганьба" .

Раніше повідомлялося, як оформити пенсію під час воєнного стану в Україні: необхідні документи та інструкція .

Також, через війну чверть українців опинилися за межею бідності, але справжні проблеми розпочнуться у 2023 році – Світовий банк .