Для всіх українців, які одержують пенсійні виплати, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що 1 грудня 2022 року у пенсіонерів, які отримують "мінімалку" та "максималку", зросте розмір виплати. Це прямо пов'язано із підвищенням рівня прожиткового мінімуму на 66 гривень – до 2093 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Саме у розмірі 2093 грн. виплачуватиметься мінімальна пенсія. Також зросте й максимальна пенсія. Згідно із законодавством, її розмір становить десятикратний розмір мінімальної пенсії. Тобто з 1 грудня вона зросте на 660 гривень – до 20930 гривень.

Загалом розмір пенсій збільшиться на 3,5%. Зазначимо, що грудневе підвищення стане останнім 2022 року. Крім того, не виключено, що пенсії не підвищуватимуть і у 2023 році, адже поки що у держбюджеті на наступний рік фінансування на підвищення мінімальних та максимальних пенсій не заплановано.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Підвищення прожиткового мінімуму призведе до підвищення пенсій для:

- пенсіонерів, які отримують пенсійну виплату у розмірі меншому від мінімальної пенсії. Такі громадяни одержують спеціальну доплату від Пенсійного фонду. З 1 грудня вона теж зросте;

- пенсіонери, які мають великий стаж. За кожен понаднормовий рік стажу понад норму (35 років – для чоловіків, 30 років – для жінок) українці отримуватимуть по 20,93 грн. доплати до кожної пенсії, тобто на 0,66 грн. більше, ніж раніше.

Нагадаємо, зарплати стануть нижчими, а ціни - ще вищими: Нацбанк прогнозує нелегкі часи для українців.

Раніше повідомлялося, коли війна закінчиться, допомога припиниться: експерт розповів, що потрібно робити Україні вже зараз.

Також, українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.