Якщо впродовж минулих місяців жителі столиці, зазвичай, висловлювалися стосовно комунальних проблем та відсутності деззасобів у школах і дитсадках, то, схоже, зараз ситуація дійшла до піку критичності. Кияни відверто пишуть про можливий початок масових протестів. Що саме стало причиною народної хвилі гніву, дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук
Віталій Кличко - фото з Фейсбук

Кияни влаштували "обстріл" питаннями: "Війна голодних і безробітних буде!"

Тільки на офіційних сторінках голови КМДА "Кличко-мер" та "Віталій Кличко" у Фейсбуці можна знайти десятки дописів обурення.

В топі найкричущих проблем, що хвилюють містян – вкотре бездіяльність столичної влади у покращенні ситуації з міським транспортом та приведення до ладу території на Шулявському шляхопроводі, де лише частина робіт обійшлася киянам у понад 1,2 млрд грн.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Пригадали Віталію Кличку і славнозвісні білборди усміхненого мера із написом "Досить шастати", десятки яких з'явилося у місті в розпал пандемії, відзначаючи, що міська влада поставила людей в безвихідь і не допомогла взагалі нічим. А на фоні жахливого становища плакати викликають лише огиду.

Білборд Віталія Кличка - фото з Фейсбук
Білборд Віталія Кличка - фото з Фейсбук

Проблеми стали настільки разючими, що користувачі почали розмови про початок "війни голодних і безробітних".

"Макаронні вироби від КМДА. Ви бачили, що відбувається в Єгипті, Аргентині.... Ми також країна третього світу! І не дай Бог вам ввести якісь там червоні заборони! ТО вже не Майдан буде, а війна голодних і безробітних!", – пише автор одного з дописів Алекс Лебедєв.

А однією з вагомих причин можливого початку масштабних протестів кияни називають масову забудову міста та покривання "покровителів" самим столичним головою.

"А що таке, Віталій Володимирович? Не чекали такого напору киян, боїтесь, щоб активісти часом не засмутили ваших покровителів? Адже саме покровителі винні у всіх незаконних спорудах в Києві! А ви їх прикриваєте!", – звертається до мера міста киянин Іван Колознюк.

Навіщо восени фонтан? - "Краще розкажіть, скільки стирили!"

Ще більший потік критики викликав нещодавно відкритий на Володимирській гірці фонтан.

Віталій Кличко - скріншот з відео
Віталій Кличко - скріншот з відео

Друзі! Наш Архістратиг Михаїл, скульптуру якого, в композиції з новим фонтаном, ми відкрили на Володимирській гірці, дуже гарно виглядає не тільки вдень, а й увечері. Приходьте, дивіться, фотографуйтеся!:)))

Geplaatst door Віталій Кличко op Zondag 20 september 2020

До десятків гнівних коментарів, залишених під постами мера Києва Віталія Кличка, долучаються і столичні активісти, наголошуючи на абсурдності обраних нині діючою міською владою пріоритетах в модернізації міста. Одним з них став засновник ОО "Мінзмін" Андрій Кулібаба.

"На Троєщині мешканці дорогу перекривали. Асфальт там клали за царя Гороха. Хоча так, фонтан це дуже актуально! Пора хоч іноді виїжджати з центру, хоч на вибори...", – звертається до голови КМДА киянин Ігор Живий.

"Київ потопає в бруді і пилу. І скільки б міська влада не витрачали гроші на такі об'єкти як цей фонтан, скляний міст і інші, Київ в ніколи не стане привабливішим! Поки не почнуть прибирати вулиці від зимового піску, пилу і бруду!!!", – обурюється автор одного з дописів на сторінці столичного мера Іван Лісовенко.

Разом з тим, користувачі підкреслюють, що жодного зі старих фонтанів на вулицях міста нинішній мер так і не відремонтував, наголошуючи, що будується те, на чому можна гроші "поиметь".

"Будується все дуже швидко то, з чого можна гроші "поиметь", все інше почекає. А на будівельні компанії карантин не поширюється? Дивно. ((((", – пише Галина Пилипчук.

Кияни відверто називають це оновлення черговим передвиборчим об'єктом для "перерізання стрічки".

Віталій Кличко, партія "Удар" - фото klichko.org
Віталій Кличко, партія "Удар" - фото klichko.org

"Прикольно, відкриває фонтан перед Вибори, який 30 вересня закриють на зимову консервацію", – пише Олександр Касянюк.

Чи відреагує на цей потік скарг та кричущих питань мер Києва Віталій Кличко та про подальший розвиток подій, читайте на порталі Знай.ua.